Guide: Hvilke hodetelefoner bør du kjøpe?
Elektronikk

Guide: Hvilke hodetelefoner bør du kjøpe?

For mange er det uaktuelt å dra hjemmefra uten hodetelefoner. Vi lytter til musikk, podcaster og lydbøker samtidig som vi demper bråk fra omgivelsene. Hvis du er en av dem som alltid lytter til noe, kan det være greit å sette seg inn i hva slags hodetelefoner som passer deg. Vi har laget en oversikt over hva du bør tenke på før du går til innkjøp av et nytt par.

 

Trådløse hodetelefoner

Trådløse øretelefoner gjør hverdagen enklere. Du slipper å holde styr på og vikle deg inn i ledningen. En annen fordel er at du ikke trenger å være i nærheten av enheten du spiller fra, så lenge du er innenfor Bluetooth-rekkevidden. Hvis du først går trådløst, er det vanskelig å gå tilbake til kabel. 

 

Hodetelefoner uten kabel er perfekte for deg som pendler eller er mye på farten. De egner seg også godt til sport, takket være bevegelsesfriheten som et par trådløse hodetelefoner gir deg. Bare husk å lade opp hodetelefonene mellom slagene, så de er klare til nytt bruk. Om du skulle gå tom for batteri, er det flere modeller som kommer med en kabel du kan koble til hodetelefonene, slik at du kan fortsette lyttingen. 

 

Det finnes flere typer trådløse hodetelefoner. Det viktigste er at du finner en modell som fungerer for deg, enten det er in-ear øreplugger, on-ear hodetelefoner eller around-ear hodetelefoner. Mange øreplugger har «vinger» som sørger for at de holder seg på plass. 

 

" width=

Øk motivasjonen med trådløse hodetelefoner til trening

Trening er ikke det samme uten musikk. Forskning viser faktisk at musikk til treningen kan øke lengden på økten. Motivasjon er viktig når du trener, og en låt med høyt tempo gjør at du gjerne holder et høyt tempo selv. Gode hodetelefoner til treningen er med andre ord en god investering, også for helsen. Når du skal velge hodetelefoner til treningen er det et par ting du bør tenke på. For det første er det fint å ta stilling til om du ønsker trådløse hodetelefoner til treningen. Det finnes noen varianter hvor ørepluggene er festet sammen med en ledning. På den måten trenger du ikke være redd for å miste en av dem, og du kan la dem henge rundt nakken når du vil ha en pause fra musikken. 

 

Hodetelefoner til trening må tåle noe fukt, da svetten kan ødelegge elektronikken. Det er også fint å tenke på om du ønsker støyreduserende hodetelefoner til trening. Lydkvalitet er viktig for mange, også når det kommer til treningshodetelefoner. Støydemping kan gi deg fokuset du trenger i et overfylt studio.

 

Støydempende hodetelefoner

Støydempende eller støyreduserende hodetelefoner er kommet for å bli. En genial funksjon, utformet for at du skal kunne nyte musikken uten plagsomt støy fra omgivelsene. En innebygd mikrofon tar opp støyet, og sender ut «motstøy» som utligner lydene. På denne måten kanselleres bråket som gjør at du kan lytte til favorittlåtene dine i fred og ro, uansett hvor du er. Støydemping kan være bra for hørselen, da du ikke trenger så høyt volum for å høre lyden ordentlig. 

 

Støydempende hodetelefoner kommer i flere ulike varianter, enten du ønsker små ørepropper som du får plass til i lomma, eller et par store on-ear hodetelefoner. Du kan også velge om du vil ha med eller uten ledning. 

 

Det er mange situasjoner hvor det er veldig greit å ha støydempende hodetelefoner. Reiser du mye? Da er du vant til bråk fra flymotorer og trafikk, så vel som høylytte telefonsamtaler eller babygråt. Sett på støyreduksjon, og skap en oase av stillhet i de mest bråkete omgivelser.

 

Når du skal ha på hodetelefoner over en lengre periode, som en hel arbeidsdag, er det også viktig at de sitter godt. Det er veldig individuelt hva som fungerer for folk. En around-ear variant sitter rundt øret, som over tid er mer komfortabelt. Om du ofte har møter på nett eller tar mange telefoner i løpet av dagen, er det lurt å sikre at du har hodetelefoner med en god mikrofon.

 

 

Les også: Skap et hyggelig og funksjonelt hjemmekontor

 

" width=

Hodetelefoner med mikrofon til gaming

Gode gaming-hodetelefoner gjør spillopplevelsen enda bedre. Surroundlyd, en god mikrofon og støydemping gjør at du kan nyte spillingen med fullt fokus. Hvis du først har kjøpt deg en Playstation, Xbox eller en god gaming-PC er det smart å fullføre oppsettet med de rette hodetelefonene. 

 

Det er et par ting som kan være lurt å tenke gjennom før du kjøper et nytt gaming-headset:

 

  • Trådløse hodetelefoner kan være en fordel, spesielt når du skal bevege deg litt mellom slagene. 

 

  • Støydemping er en smart funksjon hvis du ønsker å kunne oppnå fullt fokus. Om du bor i et hjem med flere mennesker kan støydemping gi deg roen du trenger for å knuse motstanderen.

 

  • En god mikrofon gjør det enkelt å gi kommandoer og legge strategier med lagspillerne dine – gaming er i mange tilfeller tross alt en sosial aktivitet.

 

  • Hvis du bruker mye tid på gaming, er det behagelig å ha ordentlig lydkvalitet. Se etter hodetelefoner med surroundlyd og justerbar bass. 

 

  • God passform og komfort blir viktigere hvis du skal ha dem på i flere timer.


Valget er ditt

Vi lever i en tid med mange valgmuligheter, men nå er du kanskje litt mer klar over hva som er viktig for deg når du skal velge hodetelefoner. Hvis du fortsatt er usikker, finner du en oversikt over alle modellene våre her. Uansett hva du går for, er det bare å sette i gang å nyte favorittlåtene dine, der du er. Husk at vi alltid er tilgjengelige for en prat hvis du skulle lure på noe. God lytting!