6 tips til smart oppbevaring på baderommet
Oppbevaring

6 tips til smart oppbevaring på baderommet

Det er fort gjort at det oppstår fullstendig kaos på et av husets mest trafikkerte rom. Her skal du ha plass til hele familiens hygieneprodukter, håndklær og skittentøy samtidig som du skal kunne bruke badet uten å måtte bane vei. Vi gir deg seks gode tips til hvordan du kan organisere og oppbevare artiklene dine, slik at badet kan bli en oase av velvære – og ikke minst spare deg tid på morgenstellet.

 

1. Sørg for å ha en fast plass å legge tingene dine

God oppbevaring betyr rett og slett at du har plass til alle baderomsproduktene dine. Du kjenner kanskje til problemet med overfylte skuffer og skap? Da er det fort gjort å slenge ting fra seg andre steder. Uansett hvordan du velger å oppbevare produktene dine, er det viktig at det er plass til det du skal ha der. Da blir det lettere å rydde inn og ta i bruk produktene senere. 

2. Utnytt plassen som Clea og Joanna i «The Home Edit»

Hvis du ikke har sett på «The Home Edit» på Netflix, er det et fint sted å starte. Organiseringsekspertene, Clea og Joanna, viser deg nemlig hvordan du best mulig skaper et system og oppbevarer tingene i ditt hjem. Det er ofte mye som skal oppbevares på et bad, og jo flere familiemedlemmer, jo flere ulike kategorier av produkter. Da er det kjekt med gode oppbevaringsprodukter. Ekspertenes produktserie består av ulike gjennomsiktige oppbevaringsbokser som gir deg god oversikt over det som skal oppbevares. Er du skikkelig organiseringsglad kan du fargekode, for eksempel, neglelakkene dine i de gjennomsiktige boksene. Produktene er spesielt designet for å utnytte plassen i skuffer og skap – slik at du får delt opp plassen i mindre rom og kan skape et ryddig system.

" width=

Les også: Organiser hjemmet ditt med The Home Edit! 

3. Lag ulike seksjoner

Det er mange ting som tar opp plass på baderommet: Tannbørster, sminke, hårredskaper, håndklær og medisiner. For å få et system på det hele kan det være en god idé å lage ulike seksjoner. Del opp skuffer og skap i så små avdelinger som du trenger og samle alt innen hver kategori. Kanskje hvert familiemedlem kan få en egen sone? Kanskje du kan lage seksjoner etter hvor ofte du bruker visse produkter, hvor det som brukes sjeldnest kan ligge nederst? Et godt tips er å bruke etiketter på ulike oppbevaringsprodukter hvor du kan skrive opp hva slags ting kurver og bokser inneholder –  da slipper du å lete gjennom alle!

 

4. Kast forpakninger 

Det er ikke til å komme unna at de fleste produkter fra butikken er pakket inn i plastbeholdere og gjerne er store og vanskelige å stable på baderommet. Det er derfor veldig lurt å pakke ut produktene, for eksempel vaskepulver, q-tips og bomullspads, og legge dem over i egne bokser. Vi har et stort utvalg ulike oppbevaringsbokser som passer perfekt til disse produktene. I tillegg til at det ser veldig fresht ut, er en annen fordel at du ikke trenger å ha to plastbeholdere stående når det snart er tomt og på tide å fylle på.

 

5. Pass på hårstylingsredskapene dine

Sikkerhet kommer alltid først! Mange har flere varmeelementer på badet, for eksempel krølltang, rettetang og hårføner. Det er viktig å ikke blande elektronikk og vann og de må heller ikke skade andre ting med varmen. Innsatser for hårverktøy er løsningen på problemet, så slipper du å vente på at krølltangen skal kjøle seg helt ned før du kan legge den bort.  

" width=

6. Kreative hylleløsninger

Har du gått tom for steder å putte oppbevaringsboksene dine? Da er det kanskje på tide å sette opp flere hyller. Enten om du går for en stående hylle eller en tralle med hyller, har vi det du trenger. Det kan også være lurt å tenke litt utenfor boksen, og henge opp hyller over døren eller i et hjørne. Finn oppbevaringsbokser til hyllene før du henger dem opp, slik at du vet at du får plass til det du ønsker. 

 

Uansett hva du trenger til å organisere badet ditt, finner du det hos Lyreco!