Få orden i kjøleskapet!
Oppbevaring

Få orden i kjøleskapet!

Kjøleskapet står sentralt i de fleste kjøkken og huser det som skal brødfø familien de neste dagene. Har du stålkontroll på hva du har bakerst i kjøleskapet? Hvis svaret er nei, så er du ikke alene. Vi har løsningene for å hjelpe deg på veien.

Rydde og sortere
Det å rydde er kanskje ikke det som får hjertet ditt til å banke, men overraskende mange av oss trives likevel med å ha det rent og ryddig rundt oss. Det tar ikke en hel dag å rydde et kjøleskap, så hvis du setter av et par timer er du nok godt på vei. Samtidig vil jobben vi skal gjøre nå spare deg for en del tid i etterkant. Aller først må du få oversikt over hva du har. Start med å ta ut alt av kjøleskapet og vaske det helt rent. Har noe gått ut på dato trenger du ikke nødvendigvis å kaste det. Se, lukt og smak før du bestemmer deg for om matvaren må kastes eller ikke.

" width=

Få oversikt med gjennomsiktige plastbokser
Det som får bli med deg videre inn i kjøleskapet igjen må først sorteres ut i fra kategori. Til dette er det utrolig praktisk med klare plastbokser. Samle pålegget i en boks (dette gjør det oversiktlig og samtidig mye lettere når du skal dekke frokostbordet, samle meieriprodukter i en boks ( da blir det mye lettere å lage middag). Slik fortsetter du til du har sortert opp det som passer for ditt bruk.
Husk at du også kan flytte på hyllene i kjøleskapet slik at det passer bedre for ditt bruk.
Dersom du ønsker å merke plastboksene kan en merkemaskin eller en merketusj være lurt å gå til anskaffelse av.

" width=

Lykkehjul – roterende fat
Hvis du ser for deg det gode gamle pizzafatet som kunne snurres rundt, bare i mindre variant som du kan bruke i kjøleskap eller kjøkkenskap, der har du altså Lazy Susan. En helt genial oppbevaringsløsning. I kjøleskapet kan denne være praktisk til å plassere sauser og dressinger på. Med det roterende fatet blir det lett å få tak i det som står bakerst i kjøleskapet. Evt kan du også bruke en boks om du heller foretrekker det.

Grønnsaker
Hvis ikke du får plass til alle grønnsakene i grønnsaksskuffen kan det være kjekt med flere bokser med lokk, til denne boksen medfølger det også en grønnsaksrist. Dette er fint å benytte på for eksempel salaten eller gulrøttene. Frukter som modnes – som epler, plommer, tomater og pærer – produserer stoffet etylen. Dersom disse ligger sammen med andre matvarer kan det fremskynde modningsprosessen. Benytt derfor egne bokser eller poser til disse. Har du for eksempel en litt har avokado kan du legge den sammen med et eple i en plastpose. Da vil modningsprosessen fremskyndes.
Visste du for eksempel at hvitløk kan holde seg inntil et halvt år i kjøleskap? Bananen kan med fordel få plass på benken, banan kan få kuldeskader under 12 grader.

" width= Hvor skal maten plasseres?
Temperaturen i kjøleskapet bør ligge et sted mellom 2 og 4 ºC for at maten skal holde seg best.
I kjøleskapsdøren kan du oppbevare matvarer som er lite følsomme for temperatur, her er det nemlig litt varmere. Her kan du oppbevare for eksempel åpnet juice og brus, ketsjup, sennep, dressinger og egg.
Øverst i kjøleskapet er det litt varmere fordi kald luft er tyngre enn varm luft. På øverste hylle kan du gjerne oppbevare egg, syltetøy, åpnet juice og brus, ketsjup, sennep, dressinger, åpnede glass med syltet frukt/grønnsaker.
Midt i kjøleskapet er det perfekt å plassere middagsrester, pålegg, rømme og yoghurt.
Husk at middagsrester må avkjøles på benken før de kommer inn i kjøleskapet. Det er fint å oppbevare dette i egne bokser. Cook it Eco serien har tettsittende lokk med gummikant som gjør det lett å åpne og lukke boksen, selv når boksen tas direkte ut fra fryseren. Boksene er laget av fossilfri polypropylenplast, det vil si at den er basert på delvis fornybar råvare (biomasse)
Nederst i kjøleskapet et det kaldest. Så er det lurt å oppbevare kjøtt, fugl og fisk, melk og fløte.

Ryddeentusiasmen har for lengst tatt oss og vi tørr å påstå at livet blir lettere med bokser. Alt du trenger til å få orden i kjøleskapet ditt finner du her. Lykke til!