Skal du flytte? Vi gir deg pakketipsene!
Oppbevaring

Skal du flytte? Vi gir deg pakketipsene!

De fleste av oss synes kanskje det er litt slitsomt med flytting. Men hvis du går systematisk til verks kan jobben bli litt lettere. Flytting markerer på mange måter et skille i livet ditt, det er noen nye ark i livets eventyr som skal skrives. Flytting er også en anledning til å rydde litt i skuffer og skap og kvitte seg med det man ikke bruker lenger.

Før du starter.
Sett gjerne av litt tid til å sortere ut det du ikke ønsker å ta vare på lenger. Ta bare med deg det du har behov for, synes er verdifullt, vakkert eller viktig. På den måten er det mye lettere å gi gjenstandene en fast plass i ditt nye hjem og dermed også holde det mer ryddig. Er det ting du skal kvitte deg med så er loppemarked, Fretex og finn.no gode alternativer til å gi dine gamle eiendeler en ny sjanse. Det kan jo være mye god bruk igjen i en gammel kommode som du ikke trenger lenger.

" width=

Legg en plan – hva trenger du av utstyr?
Legg gjerne en plan på hvilke rom du skal pakke ned hvilke dager. Hvis du trenger lenger tid kan du jo starte med å pakke ned det du ikke bruker så ofte. Kjøp inn nok flytteesker!!! Ingen ting er mer kjedelig enn å gå tom for esker når du først er i gang med å pakke.

Dette er utstyr vi mener er nyttig å ha i en flyttesituasjon:
EskerPakketapeTape dispenserBobleplast/BølgepappTørkepapirAvfallssekkerFryseposerSaksTusjTau

Merking og pakking
Merk eskene tydelig med hvilket rom disse skal i, og gjerne noen stikkord om hva som er i esken. Da får du en lettere jobb når du kommer til din neste destinasjon og skal pakke ut.
Skal du bære disse eskene selv kan det også være lurt å tenke over vekten du legger i hver eske. Det kan også være lurt å bruke sofaputer/håndklær eller bobleplast som plassfyll i eskene for å fylle opp slik at innholdet ikke ligger løst.

Ting som kan knuses kan være lurt å pakke inn i bobleplast, tørkepapir, bølgepapp eller avispapir. Fordelen med bobleplast/bølgepapp og tørkepapir er at de ikke sverter av.

Når møbler demonteres, husk å ta vare på skruer i en pose og tape/knyte på slik at du har alt du trenger når det skal monteres sammen igjen. Det er viktig å sikre skuffene dersom du flytter et møbel med skuffer. Du kan for eksempel sikre disse med å binde et tau rundt.
Ta deg for all del bryet med å feste slanger og ledninger til større elektriske gjenstander som kjøleskap og vaskemaskin med en tapebit. Da unngår du kanskje at disse blir skadet under transporten. Fjernkontrollen til TV kan tapes fast på baksiden av TV`n.

Utnytt plassen optimalt
Dyner, puter, Sengetøy og håndklær kan det være hensiktsmessig å pakke i avfallssekker. Dersom disse tar mye plass kan du suge ut luften med en støvsuger og tape igjen posen i toppen. Da tar de ikke mer plass enn nødvendig.

Har du en grønn oase?
Planter får man nødvendigvis ikke pakket inn i esker. Mindre vindusplaner kan settes i en åpen pappeske. Større planter må flyttes slik de er. Men det kan være lurt å ta en søppelpose rundt potten slik at det ikke blir jord-søl under transporten, eller vanne de litt godt dagen før slik at jorden ikke er så porøs. Tape gjerne litt bobleplast rundt krukkene. Har du for eksempel Arekapalme eller andre store planter som trenger å samle bladene litt for å få plass under transport kan du bre et laken eller evt litt bølgepapp forsiktig rundt bladene.

" width=

 

Andre praktiske tips
Når du pakker ned klesskapet kan du bruke en koffert hvis du har til de klærne du skal bruke de neste dagene. Da er det lettere for deg å finne frem hvis det tar noen dager og pakke ut igjen på ditt nye sted. Det kan også være fornuftig å avse en eske til det praktiske du får bruk for først, og pass på at denne er lett tilgjengelig. Nyttig innhold kan være viktige medisiner, toalettmappe, mobillader, enkle verktøy, toalettpapir, kaffetrakter, kaffe og noen kopper.

Lykke til med flyttingen og ditt nye kapittel. Husk at du finner det du trenger til flyttingen hos Staples.